Wednesday, August 10, 2011

Rundvlees~Rendang Padang (pittig)













Ingrediënten


500 gram riblap,ontzeend en in blokjes
2 grote uien,fijn gesnipperd
5 teentjes knoflook,fijn gesnipperd
1 1/2 eetlepel sambal trassi (trassi=garnalenpasta)
1 eetlepel kunjit (=geelwortel)
1 eetlepel ketumbar
1/2 eetlepel djinten
4 cm verse laos,geschild en geraspt (wortel van gember-achtig gewas)
4 cm verse djahé,geschild en geraspt (gemberwortel)
5 kruidnagels
1 kaneelstokje
4 kemiri's opgelost in 3 eetlepels hete olie (kemiri's zijn een vette notensoort)
1 serehstengel,alleen het witte gedeelte,gekneusd en in ringen
3 salam blaadjes
6 djeruk purut blaadjes (blaadjes van limoenboom)
150 cc dikke santen (=klappermelk)
300 cc dunne santen
concentraat voor 1/2 liter kippenbouillon
2 eetlepels verse gulah Djawa (=palmsuiker)
2 eetlepels ketjap Benteng manis
3 eetlepels olijf olie


Benodigdheden

vijzel met stamper (of een blender)
scherp mes
snijplankje
pan met dikke bodem
litermaatje


Bereiding

- Maak in de vijzel een pasta van de uien,knoflook,sambal trassi,kunjit,laos,djahé,kemiri-olie en zout (of liever 2 eetlepels ketjap Benteng manis),ketumbar,djinten (Het kan en mag ook in een blender)
- Bak deze bumbu in 3 eetlepels olie tot het vet loskomt en het lekker gaat ruiken en voeg toe de kruidnagels en de gekneusde sereh stengel
- Braad het vlees dan goed aan in deze smurrie
- Doe dan in de pan erbij de dunne santen en alle blaadjes.
- De gulah Djawa en de kippenbouillon concentraat erbij
-Zachtjes laten smoren op een heel laag vuurtje totdat het meeste vocht is verdampt (Echter niet droog laten koken).Dan de dikke santen erbij en weer laten inkoken (het meeste vocht moet weg).

(Dit recepten was niet van mijn fam, waarin heb ik wel dit recept met success geprobeerd~heel erg lekker.)

No comments: