Tuesday, August 9, 2011

Oerap Bandung

West Java keuken


Ingrediënten


100 gram taugé

0,25 komkommerstukje
witte koololie
1 theelepel sambal oelek
1 teentje knoflook
1 theelepel keuken-tamarinde

zoutsuiker
50 gram geraspte kokos
1 djeroek poeroetblad

Bereidingswijze


Was de taugé in een vergiet. Schaaf de komkommer en snijd de kool in 1 cm brede reepjes. Houd de groenten, bij gedeelten, in een zeef 1 minuut in ruim kokend water en laat ze uitlekken. Ze moeten knapperig blijven. Fruit in wat olie de sambal, het teentje knoflook uit de pers, de tamarinde en wat zout en suiker. Voeg de geraspte kokos en het djeroek poeroetblad toe en verwarm dit op een laag vuur al omscheppend even. Laat het mengsel wat afkoelen, verwijder het blad en schep er dan de knapperige groeten bij. Laat de salade helemaal afkoelen.

No comments: