Wednesday, August 10, 2011

Gevulde tomaten uit de oven

Ingrediƫnten


voor 6 porties

6 plakjes bacon
6 middelgrote tomaten
85 gr groene paprika, fijngesneden
4 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt
50 gr croutons
zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
6 takjes peterselie

Bereidingswijze

Voorbereiding20 minuten
Bereiding25 minuten

1.De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een ovenschaal van 18x28 cm invetten.
2.De bacon in een grote, diepe koekenpan op een middelhoog vuur gelijkmatig bruin bakken. Vet afgieten, bacon in stukjes snijden en apart zetten.
3.Terwijl de bacon gebakken wordt de tomaten wassen en de bovenkant eraf snijden. Het vruchtvlees voorzichtig verwijderen. Na uithollen moet het resterende vruchtvlees 2 cm dik zijn. Uitgeholde vruchtvlees fijnsnijden en 1/3 in een middelgrote kom doen. Het restant weggooien of voor een ander gerecht bewaren.
4.Bacon, groene paprika, Parmezaanse kaas, croutons, zout en peper met tomatenpulp vermengen. De uitgeholde tomaten met gelijke porties vullen en vervolgens in de ovenschaal leggen.
5.20-25 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de tomaten heet zijn. Garneren met takjes peterselie.

No comments: