Wednesday, August 10, 2011

Roti Bahso kuno


Ingrediƫnten

750 gr. tarwebloem
50 gr. gistpoeder (3 zakjes)
90 gr. suiker
180 gr. gesmolten boter
300 cc lauwe melk
1 gepureerde aardappel (aardappel koken en puree van maken)
6 eidooiers


Bereidingswijze

Lauwe melk, suiker en gistpoeder met wat meel mengen en laten rijzen. Deeg verdelen in 32 stukjes (iedere stuk weegt +/- 40 gr) en met vulling vullen
De broodjes met een geklopt ei besmeren en in de oven bakken voor 20 minuten op 200 graden of 15 minuten op 180 graden turbo. De broodjes uit de oven halen en bestrijken met water, dan worden ze mooi glimmend.

Vulling: Knoflook fijnpletten en in wat olie bakken, daarna het varkensgehakt erin en meebakken, vervolgens, zout, peper, notemuskaat toevoegen en wat kecap manis. Doorbakken totdat het gehakt droog is.

Dit recept heb ik gekregen van Tante Lanny Lim - Portugal (heel erg bedankt!)

No comments: