Wednesday, August 10, 2011

Aardappelsalade met hollandse garnalen

Ingrediënten


500 g kruimige aardappels (Malta), geschild en in blokjes
1 citroen, schoongeboend
3 eetlepels crème fraîche
3 eetlepels mayonaise met yoghurt (pot 350 ml)
1 eetlepel verse bieslook (zakje a 25 g), fijngesneden
150 g Hollandse garnalen, gepeld

Bereidingswijze

Kook de aardappelblokjes in een beetje water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet ze af en spoel ze kort koud af om het garen te stoppen. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de crème fraîche met de mayo, de bieslook, 2 eetlepels citroensap, de citroenrasp en zout en (versgemalen) peper naar smaak. Schep in een schaal de aardappelblokjes met de garnalen door de citroen-bieslookdressing. Lekker bij een stuk geroosterd vlees van de barbecue of als lunchgerecht met dikke sneden stevig bruinbrood en een gemengde salade.

No comments: